Szatmárnémeti: a “házi” közvéleménykutatás szerint is vereséget szenvedne Ilyés

Ha hinni lehet RMDSZ-közeli forrásoknak, megszületett a szövetség szatmárnémeti szervezetének megrendelésér

Boér Ádám, független jelölt

e készült közvéleménykutatás eredménye, amely a számba vehető polgármesterjelöltek népszerűségét hivatott felmérni.
Az eredmény egyáltalán nem reménykeltő. Sem az RMDSZ-re, és főleg nem a szatmárnémeti magyarságra nézve. Nem véletlen, hogy nincs is a helyi sajtóban nagydobra verve. A felmérés a Szociál-liberális Szövetség jelöltjét, a szociáldemokrata párti dr. Dorel Coicát hozta ki győztesnek, ha ma lennének a helyhatósági választások, míg a jelenlegi polgármester, Ilyés Gyula öt százalékkal marad le tőle. A város alpolgármestere, és a szatmárnémeti RMDSZ elnöke, Kereskényi Gábor és Coica között még nagyobb a szakadék.

A március végi jelöltállító közgyűlésen tehát fel van adva a lecke az RMDSZ városi szervezetének. A közvéleménykutatáson jobban szereplő Ilyéssel szemben a párt városi szervezetében és választmányában Kereskényi Gábor a népszerűbb. Kérdés, hogy utóbbi élni fog-e ezzel a népszerűséggel, vagy pedig a felmérés eredménye miatt visszalép (pontosabban: visszaléptetik)  Ilyés javára.
Egy dolog tény: a város magyarsága mindkettővel roppant elégedetlen, így jogos azoknak a vélekedése, akik szerint Boér Ádám független jelölt a proteszt szavazatokkal nagyobb sikerre számíthat, mint az RMDSZ bármelyik lehetséges jelöltje. Más kérdés, hogy Coicával szemben Boér sem

veheti fel függetlenként a versenyt. Az RMDSZ támogatásával viszont alighanem ő lehetne ma a legesélyesebb magyar jelöltje a városnak. Már ha a szervezet képes lenne túllépni a  pártpolitikai érdekeken, a vezetőinek  személyes ambícióin.

A város magyar lakossága drágán megfizet azért, hogy az RMDSZ Szatmárban képtelen volt az elmúlt tíz év során egy hiteles várospolitikust “felépíteni”, akit jó eséllyel indítani lehetne most, a helyhatósági választásokon.

(BódiSándor)

6 hozzászólás a(z) Szatmárnémeti: a “házi” közvéleménykutatás szerint is vereséget szenvedne Ilyés bejegyzéshez

 1. K. A. Annamária

  Tisztelt Bódi úr!

  Nagy örömmel olvastam a felmérés eredményeit,főleg a záró gondolatot.Ismerősi körben a polgármestert,csak aszfaltbetyárnak nevezzük,mert mindig útépítés,útjavításban utazik,s figyelme nem kerüli el a minőségi ellenőrzést sem.Így lehet,hogy az utak mindig addig tartanak,hogy a munkásoknak állandó munkahelye legyen.A négy év összefoglalásán,nem volt természetes a mosolya,hiszen érezhette ő maga is,hogy inkább csalódást okozott,mintsem beváltotta volna a hozzá fűzött reményeket.Hiába,rányomja bélyegét munkásságára sok ”apróság”;nincs már mellette az egykori Bodi Villa tulajdonos,hogy segítsen erősíteni a kivételeket, arcbőrén is meglátszik a borszövetségek hiánya.
  Kereskényi nagyon jó választás lenne,hiszen bizonyítottan jól bírja a gyűrődést.Ha nem megy szép szóval,besegít pár pofon.
  Tisztelt uram,ha ennél a két jómadárnál jobb lehetősége nincs a magyar nyelvű polgármester megválasztására,most életemben először,nem fogok szavazni.
  Tudom,hogy ezzel aláírom,hogy nem szólok bele a későbbi eredményekbe,de a végén maradó két rossz közül,nem kívánok támogatást nyújtani egyiknek sem.

  Tisztelettel: A …

  • nadras

   Kedves Annamaria, ez a sztamari RMDSZ 20 eves munkajanak az eredmenye… . Ket leheteoseget ad, egy kozismert korut meg egy ismeretlen magan iskolat vegzo reszegest. Kar hogy Fogel-t kihagytak a kepbol, tokeletesen belle illene…

 2. erdos janos

  Tehat:ha mi,magyarok MEGIS elmennenk szvazni,egyaltalan van megbizhato jeloltunk?Mert en egyet sem latok,bar ezert mar kaptam a fejemre a Facebookon,mert “korlatolt gondolkodasu”vagyok.Meglatjuk mi lesz,de semmi jora nem szamitok!Meg ha RGB lehulyez sem!

 3. Jakuza

  Volt eleg ideje az R.M.D.Sz-nek hogy bizonyitson, sajnos ez nem jot ossze nekik most meg sopankodnak hogy mi lesz a magyarsagal , ennek a varosnak egy fuggetlen jelolt lenne jo mert azt a szemelyt nem tudjak politikailag befojasolni, Kereskenyi ur is csak a sport fele huz a kozszalitassal meg nem foglalkozik , csak iger mert jonnek a valasztasok a vegen meg sehol semmi csak a Sz…r fustol.Enyitt az R.M.D.Sz. munkajarol .

 4. Berny

  Az RMDSZ azt nyilatkozta,ugyan nem szó szerint idézem,hogy nincs szüksége senkire,mert ki tudtak nevelni egy megbízható,belső embert a jelölésre.Most,hogy már nem titok,ki nyerte el az RMDSZ támogatását,csak egy kérdésem van:A már 8 éve polgármesteri székben ülő embert nevelték fel?Nem túl biztató,bár megértem,hogy nem akarja kiadni kezéből a stafétabotot,nehogy már valaki esetleg kimozdítsa ebből az elsüllyedt rendszerből a várost.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>