Szatmár, Északi Színház: Új helyszínen a bábtagozat első bemutatója

Tündérkert címmel állított össze zenés mesejátékot kortárs versekből a Szatmárnémeti Északi Színház Brighella Bábtagozata. A bábosok idei első bemutatójának új helyszín, a szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Házának kisterme ad otthont, ugyanis a több mint 120 éves épület felújítási munkálatai miatt nekik is el kellett hagyniuk a korábbi években megszokottá vált pódiumtermet.

A 2013. november 29-én délelőtt 10 órától kezdődő előadás rendezője Bandura Emese, aki jelenleg a bábtagozat megbízott vezetője is egyben. A rendező szerint „Tündérkert az a hely, ahol minden lehetséges, ahol szabadon szárnyalhatunk – képzeletben!”

Boszorkányosan titokzatos módon eltűnt egy ördögfióka, mindenki őt keresi, senki sem sejti hollétét. A kerti tündér az, aki szépségével bódítja és a Tündérkertbe csalja őt. Miközben a szerelmesek az akadályokat leküzdve, közös erővel megmentik a kertet a pusztulástól, megtapasztalhatjuk, hogy a környezet mennyire meghatároz, és egy kis figyelem, szeretet még egy boszorkányt is képes rávezetni a jó útra.

 A produkció díszleteit a tervezőként frissen bemutatkozó Bodor Csaba készítette, aki az előadás hangtechnikai feladatait is ellátja. A Tündérkert jelmezei Szabó Anna munkáját dicsérik, a koreográfus pedig Nagy Anikó volt. A darabhoz Szátvári Csaba szerzett zenét, az összekötő szövegrészeket pedig maga a rendező, Bandura Emese írta. Az előadás ügyelője Varga Katalin. Szereplők: Laczkó Tekla, Nagy Anikó, Poszet Nándor, Péter Attila Zsolt, Bandura Tibor és Nagy Tamás.

Forrás: Harag György Társulat sajtószolgálata

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>