Bukarest: Utcára szólítaná a román államfő a lakosságot

Traian Basescu  román államfő az utcára hívja a lakosságot, ha a Victor Ponta vezette kormány nem áll el szándékától, és megemeli az üzemanyagok fogyasztási adóját.

Traian Basescu

Traian Basescu

Traian Basescu román államfő egy keddi televíziós adásban ismét szóba ejtette az üzemanyagok fogyasztási adójának növelése körüli botrányt, és megismételte korábbi álláspontját: nincs szükség a kormány által tervezett, literenkénti 7 eurocentes növelésre.

A fogyasztási adó növelését a Ponta-kormány szorgalmazza, a költségvetés bevételi oldalának növelése céljából, amelyet az IMF szabott feltételül Románia számára.

“Ha a gázolaj fogyasztási adójának emelésére akár csak utalás is történik  a Nemzetközi Valutaalappal kötendő megállapodásban, biztosíthatom önöket, hogy olyant teszek, amilyent még sohasem, amióta létezem: utcára, tiltakozásra fogom hívni a románokat, mert én be tudom bizonyítani, hogy nem szükséges a fogyasztási adó emelése” – jelentette ki Basescu a B1tv televízió élő adásában.

Az államfő megismételte: nem fogja kézjegyével ellátni az IMF-el kötendő egyezményt, ha abban szó esik a fogyasztási adó növeléséről.

Basescu Victor Ponta kormányfőnek arra a pár nappal ezelőtti kijelentésére reagált, amely szerint a kormány áprilistól megemeli az üzemanyagok fogyasztási adóját.

Az adóemelés folytán mintegy 0,4 euróval drágulna az üzemanyag Romániában.

 

Forrás: Mediafax

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>