Első reakciók a krími népszavazásról

Az USA nem ismeri el a referemdumot, mert az ellentétes Ukrajna alkotmányával – idézi a Fehár Ház szóvivőjét az AFP francia hírügynökségre hivatkozva a Mediafax román hírügynökség. Jay Carney a biztonsági Tanács szombati döntését idézi, amely szerint a krími orosz katonai akciók veszélyesek és destabilizlálják a térséget, s amelyet csak Oroszország utasított el. “A nemzetközi közösségnek azt javasoljuk, hogy folytassa ennek a fajta akciónak az elitélését, és hozzon konkrét intézkedéseket Oroszország ellen – áll a nyilatkozatban.

Basescu

Basescu

A francia és az angol külügyminisztérium korábbi álláspontját fenntartva, szintén nyilatkozatban ítélte el a Krím-félszigeti népszavazást. Mindkét ország az ukrán alaptörvényre hivatkozik, hangsúlyozva, hogy a krími kérdésre az ukrán kormány bevonásával kell megoldást találni.

Basescu szerint is törvénytelen a referendum

Románia szerint törvénytelen a vasárnapi krím-félszigeti refrendum, mert az ukrán alkotmánybíróság alkotmányellenesenek nyilvánította azt – nyilatkozta a szavazást követően Traian basescu román államfő.

Forrás: Mediafax

Traian Basescu

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>