Három prefektusa, Szatmáron, Biharban stb., alprefektusa lesz az RMDSZ-nek

A Gandul.info román nyelvű  hírportál tudni véli, hogy a kormányzó pártok elosztották egymás között a főbb állami intézményi posztokat, s az RMDSZ egy prefektusi, öt alprefektusi és 14 államtitkári széket kapott – idézi a román hírportált a szintén román nyelvű Vocea Transilvaniei (Erdély hangja).

A Gandul.info szerint a Szövetségnek, a korábbi gyakorlattól eltérően,  nem Kovászna, hanem Brassó megyében lesz prefektusa. Erről Kovács Attila, az RMDSZ Brassó megyei szervezetének elnöke beszélt, aki újságírói firtatásra nem cáfolta, hogy ő a Brassó megyei kormánymegbízotti poszt várományosa.  Hargita valamint Maros megyében szintén az RMDSZ embere kerül a prefektusi székbe- hangsúlyozza a Vocea Transilvaniei.

Az RMDSZ a három prefektusi poszt mellett öt alprefektusi széket is magáénak mondhat: Szatmár, Szilágy, Bihar, Kolozs és Temes vagy Hunyad megyében.

A megyei tisztségek mellett az RMDSZ 14 államtitkári (művelődési, térségfejlesztési, gazdasági, pénzügyi és kisebbségügyi)  és további – a Nemzeti Liberális Párt embereinek távozásával – több országos állami hatósági vezetői pozícióba delegálhat tisztségviselőt.

Szatmári Monitor

 

 

 

 

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>