Tovább “szárnyal” a magyar futball: Magyarország – Finnország – 1-2 (1-0)

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán 2-1-re kikapott idei első, Győrben rendezett barátságos mérkőzésén a finn csapattól.  A félidőben még magabiztosan játszó és vezető csapat az utolsó negyedórában kapott két góllal vesztette el a mérkőzést.

Erősen kezdte a mérkőzést a magyar csapat. Rudolf már az első percben megszerezhette volna a vezetést, ám a 16-osról leadott lövése célt tévesztett. Az első gólra azonban nem sokat kellett várni. Az aktívan játszó Leandro, Dzsudzsák bal oldali párosból előbbi ívelte fel a labdát, Rudolf Gergely a labda megszelídítésénél a kezét is segítségül hívta, majd egy pattanás után lőtt, a labda az elcsúszó Mäenpää kapus keze mellett a kapu bal oldalában kötött ki. 1–0. Rudolf utoljára 2011 szeptemberében a Moldávok elleni selejtezőn talált a kapuba.
Az első félidő végén a magyar csapat megérdemelt vezetéssel vonult az öltözőbe és úgy tűnt, hogy sima mérkőzés lesz.
A második félidőben a finnek kezdek jobban, ám mégis Pintér fiatal csapata előtt volt a nagyobb lehetőség. A z 51. percben Dzsudzsák ugratta ki az alapvonalig robogó Leandrót, aki élesen passzolt vissza a kapu elé, ahol Koman érkezett, de 7 méterről a kapu mellé passzolt. Pintér néhány perc alatt hármat is cserélt, Lipták Zoltánnak sérülés miatt kellett elhagynia a pályát. Szinte csak Eremenko veszélyes a vendégeknél, az 58. percben újabb lövéssel kínálta meg Bogdánt, aki ezúttal is résen volt.
A mérkőzés utolsó negyedórájában azonban a vendégek felpörögtek: Ring távoli lövéssel próbálkozott, de Bogdánnak nem kellett védeni. A 74. percben Joel Pohjanpalo révén egyenlítettek a vendégek. Eremenko indította Arkivuót, aki mellre vette a labdát, majd középre passzolt, ahol Kádár és Juhász nem tudott felszabadítani Pukki elől, akit megelőzve azonban a csereember Pohjanpalo helyezett közelről a kapuba. 1–1. A gól a jelek szerint megzavarta a válogatottat, mert alig tíz perc múlva a finnek jogos tizenegyeshez jutottak. Hetemaj lépett volna ki Juhász mellett, de a középső védő rálépett a finn lábfejére, az osztrák bíró némi hezitálás után a büntetőpontra mutatott. Bogdán Ádám érezte az irányt, de Roman Eremenko a jobb alsó sarokba helyezte a labdát. 1–2. Az utolsó percekre magához tért ugyan a magyar válogatott a tizenegyes utáni sokkból, ám kiegyenlíteni már nem tudott, így Pintér Attila bemutatkozó meccsén Finnország 2-1-re nyert Győrben.
Forrás: MNO/MTI
Fotók: hir.24.hu/nemzetisport.hu

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>